Хичоб хоси ки? ва ё барои чи бисёри мардони диндор ба занхои бе аврат бо чашми бад менигаранд?

b2ap3_thumbnail_85defa1db93960e381bac171d88fdfcf.jpg.jpgЧанде пеш бо имоми шахр хамсухбат шуда будам. ва барояшон оиди хичабу аврат савол додам:Дар дини Ислом оиди хичоби хозира ва аврит чи гуфта шудааст?

Дар чавоб он кас гуфтанд, ки дини мубини Ислом намегузорад, ки зани мусалмон, дар назди дигар бо гардану китфони кушода гардад. ва хозира хичобу авратхое ки духтарону занон гирифтаанд ин хоси Ислом нест. Вакти арабхо ба осиёи миёна хучум кардадн(он давра точикон ба дини зардушти эътикод мекарданд) диданд ки занони зардушт параст пеш аз ба худои худ сачда карданд, ва назди оташ мераванд, дахонашонро бо матоъ мебастанд. ва онхо фикр мекарданд, ки нафаси зан дар назди оташ ва сачдагох харом аст. аз ин ру онхо пеш аз сачда ба дахонашонро мебастанд. Ин усул ба арабхо писанд меояд ва онхо карор бароварданд, ки зани мусалмон низ бо руи руст гардад. вале дар дини Ислом оиди хичоб чизе гуфта нашудааст. танхо гуфтаанд, ки занхо бояд муйи сар, гардан, китф, даст то панча ва пои худро аз мардони бегона руст кунанд. ин маънои онро надорад ки занхо бояд бо аврат гардан.

пас чаро бисери мардони хозира мачбур мекунанд, ки занхои онхо бо аврат гарданд? Агар ки ин хоси дини Ислом набошад, чаро ба давлатхои дигар эътикод мекунанд?

Гайр аз ин он касе ки аврат мегирад, хама не! аксари занону духтарони хозира барои худро сафедкуни аврат мегиранд, ки аз дидани чунин шанхсон дилам аз аврат хунук гаштааст. Бисеранд фохишахое, ки бо аврат сари рох меистанд, ва бар саволе ки барои чи бо корхои ношоям даст мезанед ва хам аврат мегиред? мегуянд: нархи авратдоро баланд аст. 

ман худам шохиди чунин манзара бдам: мо дар лаби бахр чойхонае доштем. ва рузе духтарони авратдори зиеде омаданд ва барои худ 1 катро гирифтанд. ббаъди чанде хостанд, ки назди бахр раванд ва пурсиданд, ки либосхояяшонро дар кучо иваз намоянд. ман хоначаеро нишон додам ки ончо занхо либоси худро иваз мекарданд(раздевалкаи пулаки). баъде ки либосхояшонро иваз карда баромаданд, дидам ки занону духтароне ки чанде пеш аврат доштан, акнун бо либоси бахри (купальник) баромада рохи бахрро пеш гирифтаанд.

 пас аз ин «дахшат» чигуна аврат гирифт. ман худам бе аврат гашта бошам хам, лекин медонам ки чи барои мусальмон мумкин лозим ва чи харом? аз гирифтани аврат ва бо чунин ахвол гаштан чи фоида? ва боз хамон духтарону занон гуфтанд, ки гармии аврат аз гармии чаханнам чанд карат паст.

Гайр аз ин хозира мардоне, ки худро «намозхон» мехисобанд, худро «мулло» мехисобанд, чаро бо духтароне, ки аврат надорад бо чашми бад менигаранд? Чанде пеш дар автомобили чамъияти, баччаи «диндор» нахост, ки зане ба маршрутка нишинад, зеро аврат надошт. барои чи? барои он ки дигар чои нишаст набуд, ва гуфт ки, агар он зан дарояд, рост меистад ва бо бадани харомаш маро рохгумзада мекунад.

мебахшетон, агар ба касе ин гапхо сахт рассад, вале агар мард боши бояд ба духтарону занон чои худро дихи. мард боши агар барои чи ба бадани зани бегона нигох мекуни?

ва инчунин у гуфт ки хама духтарону занхое, ки аврат надоранд, хароманд!

маънои харом дар дини ислом ин чизи ифлостарине ки шахсро ба роххои бад равона мекунад, мисоли нушокихои спирти. ва хамчунин шахсоне, ки модарашон онхоро хангоми дар акди никох набудан таваллуд мекунанд онхоро низ харом меноманд, зеро он зан бо марде бе акди никох ишкварзи  намудааства ин кор аз руи нигохи дини мо яке аз гуннохои кабира хисобида мешавад. пас чаро марде ки худро намозхону диндор хисоб мекнад, чунин суханони кабех мегуянд? оё ин аз руи шариат аст?

баъди чанде он маршруткаро духтараки дигаре боздошт ва хост ки бишинад, вале он бачча нагузошт ва хангоми кушода шавии дар духтаракро чунон зада тела дод, ки духтарак афтид ва баъди чанде ман шунидам ки вай ба назар духтар менамояду дар асос вай умедвор будааст ва пас аз он кори баччаи «диндор» фарзандаш мурдааст. 

P.S агар ин суханхо ба касе сахт расида бошад бахшиш, вале диндорон, намозхонхо, хама не аксари шумо, худро диндору мусалман фикр мекунетон, вале барои чи  худро чунин нишон медихед, ки гуе дигарон аз шумо занхояшон кутох аст?

23 Комментарии

  1. много чего тут спутано — терминология, история …
    на счет «аврат» и «хиджаб» — в целом понятно о чем речь — если поднапрячься и знать таджикский слэнг, но для многих других, думаю, не совсем будет понятно о чем именно идет речь.
    не согласен, что если и не все, то большинство верующих такие — большинство верующих вы даже не заметите, что они верующие — истинно верующие. на вид они практически ничем не отличаются от остальных.
    как и «хиджаб», «аврат» и «паранджа» — это тоже разные вещи. говоря хичаб и аврат ты всю речь ведешь вокруг некоей одежды, которая по твоим описаниям больше похожа на паранджу

    • вообще то есть разница. аврат эт когда девушки носят платки темного цвета. а хаджаб разноцветный. а паранджа эт когда не видно кто там за паранджой.

  2. и еще здесь приведены 3 истории. 2 о девушках которые носят хиджаб и 1 о том как один парень считал себя «истинным мусульманином»

  3. Девушка я так поняла вы абсолютно ничего не знаете об Исламе, советую вам не лезть в такие серьезные вопросы, никто вас не заставляет одеть хиджаб, мало того что не одеваете других осуждаете но и своими ошибочными умозаключениями советуете не одевать это уже вообще. Проститутки есть везде и во все времена и то что они в хиджабе это не значит что все мусульманки такие. А на счет братьев мусульман тоже не надо так выражаться. Я сама тоже не одеваю пока к сожалению хиджаб но я знаю что это фарз и я уважаю сестер в хиджабе и нормально принимаю критику братьев мусульман, они правы и они если говорят чтобы мы надели говорят заботясь о нас, чтоб в Судный день облегчить нашу учесть.

  4. Вообще то и автор и акаи Рустам правы суть их мысли в том что верит надо не одеждой не своим внешним облыком а сердцем . Вот кто истинный мусульманин тот который не афиширует что он читает намаз и от всего сердце верит в Аллаха. А на счет вас я так скажу вы все в хиджабе и с длинными бородами позор всех мусульман сегодняшнего дня вы говорите что будет так будет сяк а на самом деле морочите всем голову . Если вы такой верующий и так сильно хотите в рай не морочте голову другим сходите сума самостоятельно туда куда вы хотите попасть вам больше место достанется . Вы портите молодеж и тянете в неприятный конец все государство . Как говорил Господин Президент Уважаемый Эмомали Рахман все уголовние дела совершаете вы новые псевдомусульмани деда морози с черными бородами и бабушки нинзьи с лицами подросток . Господин Президент привел примеры с именами и фамилиями таких уродов как вы и ваши дебиьние и грешние дела . Прошу прошение за оскорбление Маня но вы все «аз Руй монашка ва аз таг бакалашка»

    • Мир Азиз, а то, что твой кумир воспитал в тебе столько ненависти — это правильно?

      ты хоть сам слышишь что ты говоришь? ты понимаешь, что словами «деда морози с черными бородами и бабушки нинзьи с лицами подросток» ты не только клевещешь на президента, который эти слова не говорил, но также оскорбляешь всех верующих — в том числе Пророка Мухаммада (с), у которого тоже была борода и всех матерей правоверных — его (с) жен, которые также носили бурку — еще более закрытый хиджаб!!!

      я надеюсь ты был пьян, когда писал такие гадости!

      • Рустам ако во первых извините конечно я не хотел вас обидеть но уважаемый Президент говорил что эти новые мусульмани портят молодеж и тянут государство в плохой конец. А дед и бабушка это мои слова. Да согласен я погаричился но я считаю что верит надо сердцем а не бородой или чем то еще . Но и борода бывает разной есть люди у каторых нормальные короткие борода на пример у вас у меня это нормально а у некоторых причем у многих они достигают до десяти двадцати сантиметров это по вашему нормально? Действительно есть права и свободы которых нельзя нарушать я и с этим согласен но пусть тогда эти псевда мусульмани которые понятие не имеют об исламе не собирают молодеж и лезут со своими пусть будет исламская государство не организовывать всякие группи и не забирают девочек из школ . Хотят такой образ жизни пожалуйста толька пусть к другим не лезут и не афишируют. Я знаю что вы акаи хуршед акаи сухроб регулярно читаете намаз. Вы действительно много знаете об исламе и о правах и свободах . Но вы же не лезете к другим с всякими вопросами и не учите их как читать и молится . Потому что вы оброзованный человек который знает всему меру который умеет отличать белого от черного . Я вас за это уважаю как учителья как друга. Извините еще раз я не правильно написал свою мысль но мае отношение к эти людям которые верят в то что слышат а не видят не изменилось. Я их по прежнему считаю дебылами- извините пожалуйста

  5. Уважаемый Мир Азиз-Бюрокра и автор статьи считаю что сейчас уместна вот это цитата «Кого Аллах ведет по прямому пути, того никто не сможет ввести в заблуждение. А кого Он оставит, того никто не наставит на прямой путь». И мы очень надеемся, что Аллах наставит всех нас на прямой путь а если нет то на то Его воля. Просто перестаньте лезть в вопросы в которых вы совершенно не разбираетесь, и оставьте свои мнения при себе. Кто вам навязывает Ислам? Кто то вас попросил взять из школы вашу сестру и дочь? Да и в Исламе нет монашек, есть соблюдающие мусульманки, вы разденьте свою жену на сколько хотите и пусть и другие мужчины любуются ее красотами, для вас это наверное это гордость !!!

  6. Я вам предлагаю посмотреть статистику отдела оброзование гафуровского района этого года где черному по белому написано сколько девочек забрали из школ после девятого класса причем не по их воли . Так вот 37% из 100% девочек которые окончили девяти класс а их между прочим чуть больше 7000 . Когда мы по приказу председателя района подняли документи то 83,4% их родителей состоят в учете ОМВД как граждане находящийся в группе рыска . А еще пример когда мы окончили девятый класс то на паралелном классе училась девочка отец с бородой и по своему мнению умный который по обещал поджечь школу если директор не даст ему забрать ему свою дочь . А директор не хотела потому что девочка училась лучше всех в классе. А так же многим известный хочи курайшихон который пришел в похорони к своему другу сорок дней там сидел Коран читал а после сорокового дня поженился на вдове хотя я думаю это вам самой известно. Спасибо вам конечно за ваше мнение я уважаю людей которые настроени решительно но не надо всем говорить «не лезте если не разбираетесь » подумайте хорошенько бить может вы сами не раз……

    • не суди об Исламе по тем, кто называет себя мусульманами!
      приводишь статистику от имени правительства\хукумата, так приведи и ту статистку, которая показывает скольких девочек ВЫГНАЛИ из школ и университетов по причине одевания ими хиджаба!
      мыслишь однобоко, Амирчон!
      приведи статистику того скольких людей оштрафовали за чтение намаза их детьми в мечетях, приведи статистику тех, кого посадили по подставным статьям в тюрьму, приведи статистку применения пыток в отношении верующих!
      слабо? тогда лучше не грести всех под одну гребенку — не навлекай на себя гнев Аллаха!
      режимы рушатся каждый день — Аллах был, есть и будет всегда! не стоит пренебрегать Им!

  7. Ба хама салом! Шукр ки ба мисли бародар Рустамчон ва апаи азиз Маня нафароне хастанд ки аз Ислом ба кадри зарури каме хам бошад медонанд. Суханони бародар Мир Азиз камтар асабамро хароб кард, ба х,ар хол худро дошта тавонистам. Исломро аз руи мусалмонон бахо надихед балки онро хуб омузед, хохед дид ки ин дини бархак чи гуна поку беолоиш аст. Онхое, ки худро мусалмон мешкморанду ба корхои бад даст мезананд, ин аз саводи кофии дини надоштани онхост…

    • мебахшед, ман хам мусалмон, Ва Худоро шукр мегуям ки доир ба дини Ислом маълумоти зиёде дорам. ман намехохам касеро ранчонам. мумкин суханони ман ба касе сахт расида бошад, аз шумо бахшиш. лекин хозира бисёри «муллохо» ва «авратдоронро» нигох кунем тамоман аз доираи дини ислом берун рафтаанд. ман худ чанбор шохиди чунин холатхо будам. худи хамин руз дар осоишгохи «Бахористон» будам, дидам духтарони авратдорро. рости гап аз он корхои онхо, аз тарзи либоси онхо дар назди мехмонони ки худ аз хорича омадаанд, хеле шарм доштам. онхо яке аз духтаронро нишон додан, ки дар сар аврат гирифтааст, куртаи точикии остинаш дарозро ба бар кардааст, вале пеши либосаш (сандуки дил ва сари синааш) калон, ва бо ин ахвол назди баччахои бегона нишаастаас. ва он мехмонон гуфтанд, ки магар авратгирон чунин мешанд? мо мусалмон набошем хам, лекин то ба ин хол либосро ба худ раво намебинем. шумо чихел мусалмонетон, ки дар назди мардони бегона тани худро нишон медихед?
      имоми инсон на дар аврату риши у аст. имом дар дили хар як кас чойгир аст!
      агар аз гуфтахои ман касе хафа шуда бошад, боз як бори дигар бахшиш

    • Дар аввал мехостам ба маълумоти шумо расонам ки ман низ мусалмонам ва бовар кунед ман чи буда ни исломро хуб медонам. Инчунин ман дар ягон шарххои худ нисбати Дини мубини Ислом чизе нагуфтаам ман нисбати мусалмрнхои нав (чала) сухан ронидаам . Аз ин мебарояд ки шумо забоин русиро немедонед бинобар ин махмадоноги на кунед. Дар дувум ман бародар надзорам. Дар севум он чи ки шумо ба ман расонидани будет Акаи Рустам бо забони Руси навишта буданд ки ин хам бе маданиятии шуморо нишон медихад!!!! Агар шумо фикри худро дошта бошед мархамат из хор кунед аммо фикри дигар касро тарчума карда аз номи худ гуфтан на танхо безеб балки гайриконуни аст зеро ки хукуки муаллифиро хеч кас манъ накардааст!!! Саломат бошед!

  8. Мухтарама The Queen of Spades Ман бо шумо 100 фисад рози зеро тоату ибо дат на барои намоиш балки барои худи инсон АСТ барои пок будан АСТ барои савоб АСТ . Ва чуноне ки акаи Рустам дар боло кайд карданд мусалмонони хакики аз байни одамон фарк намекунанд (из толпы не выделяются ) ! Саломат бошед!! Мохи Шарифи Рамазон муборак бошед. Ва ба суханони онхо ахамият надихед зеро чуноне ки мегуянд » шахсони беморро на балки гуш кардан балки табобат кардан лозим! Халк»

  9. боз як мисоли одди оиди «мусалмонони нав» агар таърихро хуб донед, пеш аз забти арабхо дини мо дини оташпарастон буд. ва агар зан дар назди оташ нафас гирад, нафаси уро харом мехисобиданд. ва аз ин лихоз занхо дар назди оташ руи худро ба матоъ мепечониданд, ки чунин намуди либосро холо мо дар занони АМА мебинем. бояд гуфт ки фаранчае, ки модаркалонои мо ба бар мекарданд, бо гуфти таърих нигорон аз хамон давраи оташпарасти омаадаст, ки чунин либос ба арабхо писанд омада онро ба занони худ раво дидаанд. дар Куръони карим омадааст ки зан бояд бадани худро аз мардони бегона руст кунад, на руи худро.
    гайр аз ин исбот шудааст, ки дини мубини Ислом ин аввалин дине буд, ки хукукхои зану мардро баробар гуфтааст. ва вакте ки Мухаммад пайгамбар (с.а.в) бо диндорони насрони хамсухбат мешаванд, ва мегуянд, ки дар чомеа бояд хукуки зану мард баробар бошад, ба холи механданд ва дар чавоб занхоро паст зада мегуянд, ки чи хел зане ки заиф аст, зане ки тамоми кувваташ ба куввати мард намерасад, шумо мехохед бо мардони чанги, бо мардоне ки тамоми хаёти оилаашро ба души худ мегирад баробар кардан мехохед? ин гайри имкон аст, ва мо намегузорем ки чунин ходисае мисли баробархукукии зану мард рух дихад.
    аммо холо агар ба ба чомеа назар афканем, хамон давлатхои хорича ки динашон исломи нест, хеч гох хукуки занро поймол намекунанд ва онхо мегуянд, ки хукуки зану мард баробар аст. чомеаи мо чи? худро муъмину масалмон гуфта духтарони худро аз мактабхо мегиранд, барои омухтани дониш садди рохашон мегарданд. акнун шумо ба ман гуед, ки магар ин кори онхо аз руи дини Ислом аст. ва ё ки духтарчае, ки холо 4-5 сола асту оиди дини ислом хеч хабаре надорад, у холо кудак аст, мехохад ки бози кунад, вале падараш мачбур кардааст ки у аврат гирад. намегузорад ки кудакиашро хуб хис кунад, намегузорад ки бо кудакони дигаре бози кунад.
    холо дар чомеаи мо гирифтани аврату хичоб 1 муди наве шудааст. 1 хамсояи ман духтари наонкадар хам ба ору номус буд. дируз уро дар куча дидам ки бо аврат мегардад. сахари вакте ки ба рафта истода будам, боз уро дидам, ки бо футболка ва шорт гаштааст. магар хамин аст авратгири?

  10. Бародар Мир Азиз ! Дар мавриди он ки гуё ман забони русиро медонам ё не инро ба Шумо мегуям ки ман дар донишгох дар гурухи руси тахсил мекунам он тарафашро худатон фикр кунед..Ва дигар ин ки худи макола ба забони точики навишта шудааст, пас бехтар нест магар назархоямонро низ ба точики нависем? Он чи ки ман гуфтам ки Исломро аз руи мусулмонон бахо надихед инро ман бе гуфтаи Акаи Рустам хам медонистам ва акидаи ман пеш аз ин хам чунин буд. Бахшиш ки камтар аз мавзуи асоси дур рафтам..Худо нигахбон! Инро аз чониби ман ягон хел бадбини ва кина нахисобед. Дар охир як хохиш, хамон мисолхое, ки меоред ки фалон духтари сатрдор ё хичобпуш ин хел кард ё он хел кард, агар гайрат доред рафта насихаташ кунед на ин ки ба сабаби бадрафториаш тамоми хохарону модароне ки аз барои Худо сатр кардаанд онхоро бадгуи кунед..

  11. Аввалан хостам саломро вале салом барои ту фохишамонанд нодуруст аст, ту вакте, ки саводи дини надори хак надори дар бобати масъалаи хичоб харф зани, зеро ту худ тарафдори бехаёгиву урён гаштану тамоми баданатро ба мардони бегонаву наздиконат нишон дода аз у лаззат мебари ва мехохи, ки ту барин бехаёхо зиёд шаванд. Боз бо дуругу тухматхо мехохи урён гаштану ба дискатекахо рафта хар руз бо як марди шахватпараст шахвататро хомуш карданро хубтару бехтар бегунохтар мехисоби аз онхое, ки хичоб мегиранду бохаёанд ва ибодати худоро ба чо меоранд.

  12. фардо рузи киёмат харкас худаш чавоб метия дар назди Худованд дар ин дунёи дуруза факат бояд неки кард хечкасро хам надидаву дониста тухмат кардан даркор нест. Дар хама инсон Худованд инсофу тавфик тия

Напишите свой комментарий